O programe PRE MÁMY
Materské mlieko je veľmi komplexná potravina, ktorá je pre bábätko veľmi cenná. Kvalitná a plnohodnotná strava mamičky pri dojčení má zásadný vplyv na kvalitu materského mlieka. Prejaví sa na zdraví, nálade a kondícii. Čím je program Pre Mamy špecifický?
- Program Pre Mamy dodáva dostatok energie, a predovšetkým obsahuje správny pomer živín, Ktoré telo mamičky potrebuje pri dojčení.
 
- Prísun kvalitnej a pravidelnej stravy vám pomôže prekonávať aj chute na sladké, ktoré nesvedčia vám a ani vášmu bábätku.
 
- Pri tvorbe jedálnička je kladený veľký dôraz na vhodný výber surovín na zaistenie spokojného bruška vášho bábätká.
 
- V programe Pre Mamy sú vynechané potraviny, ktoré sa počas dojčenia neodporúčajú.
 
- Diétny jedálniček programu Pro Mamy vznikol pod odborným dohľadom nutričného tímu zakladateľky Zdravého stravovania, Mgr. Kataríny Šimkovej.
 
S programom Pro Mamy nemusíte premýšľať, ako sa stravovať, aby ste si zaistili dostatok energie a živín a zároveň sa vyhli bolesti bruška dieťatka. Stravujte sa jednoducho a kvalitne s nami a svoj cenný čas radšej venujte svojmu dieťaťu, rodine či starostlivosti o seba.
 
 Suroviny
Z jedálnička sme vynechali potraviny nevhodné v prvých 4 mesiacoch veku bábätka.
Jedálny lístok tiež neobsahuje potraviny nevhodné pre mamičku v období dojčenia, ako sú surové vajcia a surové mäso, nepasterizované mliečne výrobky, údeniny (okrem kvalitnej šunky), tučné, vyprážané, príliš korenené, sladké či slané jedlá a umelé sladidlá.
Program je možné objednať v ľubovoľnej kombinácii chodov. Na program je možné uplatniť výnimky.
 Výživové okienko
Dojčenie je z pohľadu výdaja energie značne náročné. Tým, že dieťa dojčením matke uberá potrebné látky z organizmu, je nutné ich dostatočne dopĺňať vyváženou stravou.
Ide najmä o:
- navýšenie bielkovín o cca 15 g denne, sacharidov približne o 50 g denne,
 
- doplnenie tukov (predovšetkým omega 3 mastných kyselín),
 
- dostatočný prísun jódu, vitamínov a minerálnych látok.
 
Cez materské mlieko sa do detského zažívania dostávajú aj látky, ktoré im nesvedčia a môžu spôsobiť rôzne reakcie od nadúvania, nespavosti až po alergie. Na minimalizovanie ťažkostí bábätka je vhodné sa zamerať na úpravu jedálnička počas dojčenia a rozhodne sa vyvarovať drastickým diétam. Pri drastickom chudnutí po pôrode sa všetky škodliviny spolu s tukmi vyplavujú z tela a dostávajú sa do materského mlieka. Zdravé chudnutie u dojčiacich mamičiek musí prebiehať postupne a pozvoľna.
Od štvrtého mesiaca sa obvykle bábätko začne dostatočne hýbať a detské koliky, ktoré sú do istej miery prirodzeným prejavom nezrelých funkcií čreva v raných fázach vývoja zažívacieho systému, prejdú. Až od tejto doby môže mamička postupne pridávať ďalšie potraviny, a to vždy jednodruhovo, aby bolo možné zistiť, ako na danú potravinu dieťa reaguje.
 
    
            
        
        
    
        
            
            
                        
            
                            
                    
                                                Pečené hrušky s bílým jogurtem
                        
                        
                     
                 
            
                                                                        
                                                
         
    
    
        
        
    
    
 
         
                    
        
                    
        
        
    
        
            
            
                        
            
                            
                    
                                                Palačinky s broskvovo-mátovou omáčkou a zakysanou smetanou
                        
                        
                     
                 
            
                                                                        
                                                
         
    
    
        
        
    
    
 
         
                    
        
                    
        
                    
        
                    
        
                    
        
        
    
        
            
            
                        
            
                            
                    
                                                Salát z červené řepy s jablkem a balkánským sýrem